Hírek

Az Európai Parlament tagjainak választása - 2024. SZAVAZÁS A KÜLKÉPVISELETEN

Az Európai Parlament tagjainak választása - 2024.SZAVAZÁS A KÜLKÉPVISELETEN Ha Ön rendelkezik Magyarországon bejelentett lakóhellyel és a szavazás napján (2024. június 9-én, illetve az amerikai kontinensen 2024. június 8-án) külföldön tartózkodik, lehetósége van arra, hogy valamely magyar külképviseleten (nagykövetségen vagy fokonzulátuson vagy konzulátuson) adja le szavazatát.
Tovább

Balassi Bálint Nyári Egyetem

A Balassi Nyári Egyetem a magyar nyelv intenzív tanulása mellett a magyar irodalmat, történelmet, földrajzot, néprajzot, filmtörténetet, művelődéstörténetet bemutató előadásokat kínál a résztvevők számára.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram Nyári Egyetemek

Megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata, amely olyan magyar diaszpórában élő hallgatók, diplomások számára elérhető, akik magyar nyári egyetemi kurzusokon – magyar mint idegen nyelv, hungarológia és tematikus (nem nyelvi) kurzusokon – szeretnének továbbtanulni.
Tovább

BETELT - Kihelyezett konzuli napok húsvétkor, Észak-Karolinában

A húsvéti ünnepek alatt, 2024. március 29-30-31-én kihelyezett konzuli napok keretében nyílik lehetőség konzuli ügyek intézésére, a Karolinai Magyar Csoport hagyományos húsvéti táborában.
Tovább

Felhívás a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázatára:

2023. november 7-én megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024/2025-ös tanévre szóló pályázata. A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható képzések a program hivatalos honlapján - a www.diasporascholarship.hu oldalon, az APPLY/JELENTKEZZ menüpont alatt – érhetők el angol és magyar nyelven.
Tovább