Magyarország kormánya a leghatározottabban elítéli a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság által 2017. szeptember 3-án végrehajtott, immár hatodik nukleáris kísérleti robbantást, amely nyílt megsértése a nemzetközi közösség álláspontját tükröző ENSZ Biztonsági Tanácsi határozatoknak.

Észak-Korea nukleáris ambíciói és felelőtlen provokációi jelentik ma a legkomolyabb veszélyt a globális biztonságra a nemzetközi terrorizmus mellett.


Minden nemzetnek határozott fellépést kell tanúsítania Észak-Koreával szemben, továbbá a szankciók következetes fenntartása és erősítése szükséges ahhoz, hogy Észak-Korea szembesüljön a nukleáris fegyverekkel történő esztelen  fenyegetéseinek következményeivel. Növelni kell a diplomáciai és gazdasági nyomást az észak-koreai kommunista vezetéssel szemben annak érdekében, hogy az felhagyjon a regionális és globális biztonságot veszélyeztető terveivel.


Ázsiai stratégiai partnereinkkel és nyugati szövetségeseinkkel egyetemben a magyar kormány felszólítja Phenjant, hogy hagyjon fel a további provokációkkal, számolja fel nukleáris programját és haladéktalanul térjen vissza a hatoldalú tárgyalásokhoz, amelyek elvezethetnek a stabilitást és biztonságot hozó, tartós rendezéshez a Koreai-félszigeten. A magyar kormány sziklaszilárd álláspontja, hogy Észak-Koreát a nemzetközi közösség semmilyen körülmények között nem ismerheti el atomhatalomként.