Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a konzuli illetékek
2016. január 1-től változnak!

Konzuli díjtáblázat 2016

Tájékoztató az Amerikában élő magyar állampolgárok számára a magyarországi őszi népszavazással kapcsolatban

Figyelem!

Ha a választópolgár Magyarországon lakcímmel rendelkezik a külképviseleten való szavazáshoz kérelmeznie kell a külképviseleti névjegyzékbe történő felvételét legkésőbb 2016. szeptember 24-én 16 óráig a magyarországi lakóhelye szerinti jegyzőtől.

Ha a választópolgár nem rendelkezik Magyarországon lakcímmel  a névjegyzékbe vételét, névjegyzékbe vételének meghosszabbítását, illetve a névjegyzékben szereplő adatai módosítását választást megelőző tizenötödik napig kérheti.

Magyarország Washingtoni Nagykövetségének Konzuli Hivatala
Cím: 3910 Shoemaker Street, N.W., Washington, D.C. 20008
Nyitvatartás: Hétfő - Csütörtök 9.00 - 17.30; Péntek 9.00-15.00
Ügyfélfogadás: hétfő, szerda, péntek 10:00-13:00

Változás!!! Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy ide kattintva ellenőrizzék, hogy melyik külképviselet illetékességi területébe tartoznak.

Figyelem!!

Az időpontfoglalás nélkül érkező ügyfeleket nem áll módunkban fogadni!!

Az alábbi ESTA szabályozás módosulásával kapcsolatban kérjük minden esetben az illetékes hivatalt, az  USA Budapesti Nagykövetségének Konzuli Osztályát szíveskedjenek keresni.

A törvény értelmében a továbbiakban nem jogosult a vízummentes beutazást lehetővé tevő Electronic System for Travel Authorization( ESTA) program használatára és előzetesen vízumot szükséges igényelnie annak a személynek, aki a vízummentességi programban résztvevő ország (pl. Magyarország) állampolgára, de:

1. kettős állampolgárként Irak, , Szíria, , vagy az USA által  terrorizmust támogatónak minősített ország állampolgára is (jelen pillanatban: Irán, Szudán és Szíria).);

2. 2011. március 1-je után Irak, Irán, Szíria, Szudán területén járt

A törvény hatálya alól elviekben kivételt képeznek és ESTA-kérelmük egyéni elbírálása után nem kell vízumot igényelniük azoknak, akik a vízummentességi programban résztvevő országok kormányzati, regionális, vagy egyéb hivatalos szervezeteinek (beleértve a hadsereget) alkalmazottai és hivatalos minőségükben jártak a tiltó listán szereplő országokban. Ebbe a kategóriába tartoznak a humanitárius nem kormányzati szervezetek (NGO-k) hivatalos úton járó tagjai, hivatásukat végző újságírók, valamint olyan üzletemberek, akik legális üzleti úton jártak az adott országokban (Irán esetében kizárólag 2015. július 14-e után). További feltétel, hogy 2016. április 1. után csak az folyamodhat ESTA-ért, akinek az USA-ba történő tervezett beutazásának pillanatában még minimum 6 hónapig érvényes az elektronikus és biometrikus adatokat is tároló útlevele. A fent jelzett szigorítások hatálya alá tartozók esetleg még érvényes ESTA-engedélye visszavonásra kerül, azzal 2016. január 21-e után ezzel nem léphetnek be az USA-ba.

Az amerikai fél tájékoztatása szerint az ESTA-programból a fenti okokból történő kizárás nem jelent egyúttal utazási tilalmat is, viszont az érintetteknek vízumért kell folyamodniuk a területileg illetékes USA-külképviseleteken, melyek lehetőség szerint gyorsított eljárásban foglalkoznak ezen személyek vízumkérelmével..

Kérjük, hogy az esetleg felmerülő további  részletekkel kapcsolatban szíveskedjenek az USA Budapesti Nagykövetsége konzuli részlegénél érdeklődni.


IDŐPONTFOGLALÁS:

Időpontot útlevél és vízum ügyintézéshez, hitelesítési ügyekhez illetve születés és házasság hazai anyakönyvezéséhez  két módon tud kérni:

1. az alábbi linkre kattintva: http://ifr.mfa.gov.hu

2. a következő email címen: cyddadtWRAlnk3mx2YXBwb2ludG1lbnQud2FzQG1mYS5nb3YuaHU=

Az időpontot mindig az ügyfél nevére kell foglalni. A kiválasztásnál a személyek számánál azt kell jelölni, hogy mennyi ügyfél ügyét intézik az adott időpontban. Így például a gyermek útlevél kérelménél a gyermek nevét és egy főt kell kiválasztani, függetlenül attól, hogy a kérelem benyújtásakor a két szülőnek is jelen kell lennie.

A konzulátus ügyintézői szintén a megjelölt web oldalon keresztül adják ki az időpontokat, így a web oldalon a rendszer által felajánlott időponthoz képest nem tudnak más, adott esetben korábbi időpontot adni.

A délelőtti ügyfélfogadás ideje alatt a konzulátus munkatársai telefonon csak nagyon nehezen érhetőek el, így kérjük, hogy az ügyfélfogadást követően, 14:00 óra után telefonáljanak.

Kérjük, hogy a kérelmekhez rendszeresített adatlapokat előzetesen nyomtassák ki a honlapunkról és azokat minden esetben kitöltve szíveskedjenek magukkal hozni.

A Nagykövetség és Konzuli Hivatal mind a magyar, mind az amerikai nemzeti ünnepeken zárva tart.


ITT MEGNÉZHETI MELYIK KONZULI KERÜLETBE TARTOZIK A LAKÓHELYE SZERINTI ÁLLAM

FELHÍVJUK TISZTELT ÜGYFELEINK FIGYELMÉT, hogy a konzuli díjakat kizárólag készpénzben vagy pénzes utalványon (money order) lehet befizetni, EMBASSY OF HUNGARY névre kiállítva.

Kihelyezett konzuli fogadónapok - INFORMÁCIÓ

Általános tájékoztató konzuli ügyek ügyintézéséhez.

Letölthető formanyomtatványok


Magyarországi beutazás, tartózkodás

Beutazási információk Magyarországra, vízumtájékoztató:
Felhívjuk a kérelmezők figyelmét, hogy a biometrikus adatok (ujjlenyomat, fénykép, aláírás) elektronikus felvétele kötelező azon schengeni vízumot kérelmezők számára, akik az elmúlt 5 évben nem szolgáltattak ilyen célból biometrikus adatokat. Ez esetben a kérelem személyes benyújtásának kötelezettsége alól nem adható felmentés.

Magyar állampolgárság / Honosítás

Anyakönyveztetés Magyarországon (Családi állapotot, nevet érintő változás regisztráltatása)

Egyéb konzuli eljárások

Tájékoztató anyagok

Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól

1. Közúti közlekedési szabályok változása Magyarországon (1988. évi I. törvény)

2. Tájékoztató a Schengeni Térségről és a Schengeni Információs Rendszerről

Tájékoztató brossúra letöltése a Schengeni Térségről és a Schengeni Információs Rendszerről Tájékoztató magyar állampolgárok részére az USA-ba történő vízummentes beutazásról:

Tájékozató a magyar állampolgárok számára az USA-ba történő vízummentes beutazásról

A Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján

A budapesti amerikai nagykövetség honlapján

Figyelem!

1. Bár a konzuli információs honlap rész alapos körültekintéssel készült el, a benne található esetleges pontatlanságokért nem vállalunk jogi felelősséget.

2. A konzuli díjak és illetékek az Euro-Dollár árfolyam változásával változhatnak. Kérjük, gyakran, lehetőleg az iratok beküldése előtt, ellenőrizze azokat.