Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a konzuli illetékek 2017. január 1-től változtak!

Konzuli díjtáblázat 2017


Magyarország Washingtoni Nagykövetségének Konzuli Hivatala
Cím: 3910 Shoemaker Street, N.W., Washington, D.C. 20008
Nyitvatartás: Hétfő - Csütörtök 9.00 - 17.30; Péntek 9.00-15.00
Ügyfélfogadás: hétfő, szerda, péntek 10:00-13:00

A délelőtti ügyfélfogadás ideje alatt a konzulátus munkatársai telefonon csak nagyon nehezen érhetőek el, így kérjük, hogy az ügyfélfogadást követően, 14:00 óra után telefonáljanak.

Változás!!! Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy ide kattintva ellenőrizzék, hogy melyik külképviselet illetékességi területébe tartoznak.

Figyelem!!

Az időpontfoglalás nélkül érkező ügyfeleket nem áll módunkban fogadni!!

Kihelyezett konzuli fogadónapok - INFORMÁCIÓ

Az alábbi ESTA szabályozás módosulásával kapcsolatban kérjük minden esetben az illetékes hivatalt, az  USA Budapesti Nagykövetségének Konzuli Osztályát szíveskedjenek keresni.

A törvény értelmében a továbbiakban nem jogosult a vízummentes beutazást lehetővé tevő Electronic System for Travel Authorization( ESTA) program használatára és előzetesen vízumot szükséges igényelnie annak a személynek, aki a vízummentességi programban résztvevő ország (pl. Magyarország) állampolgára, de:

1. kettős állampolgárként Irak, , Szíria, , vagy az USA által  terrorizmust támogatónak minősített ország állampolgára is (jelen pillanatban: Irán, Szudán és Szíria).);

2. 2011. március 1-je után Irak, Irán, Szíria, Szudán területén járt

A törvény hatálya alól elviekben kivételt képeznek és ESTA-kérelmük egyéni elbírálása után nem kell vízumot igényelniük azoknak, akik a vízummentességi programban résztvevő országok kormányzati, regionális, vagy egyéb hivatalos szervezeteinek (beleértve a hadsereget) alkalmazottai és hivatalos minőségükben jártak a tiltó listán szereplő országokban. Ebbe a kategóriába tartoznak a humanitárius nem kormányzati szervezetek (NGO-k) hivatalos úton járó tagjai, hivatásukat végző újságírók, valamint olyan üzletemberek, akik legális üzleti úton jártak az adott országokban (Irán esetében kizárólag 2015. július 14-e után). További feltétel, hogy 2016. április 1. után csak az folyamodhat ESTA-ért, akinek az USA-ba történő tervezett beutazásának pillanatában még minimum 6 hónapig érvényes az elektronikus és biometrikus adatokat is tároló útlevele. A fent jelzett szigorítások hatálya alá tartozók esetleg még érvényes ESTA-engedélye visszavonásra kerül, azzal 2016. január 21-e után ezzel nem léphetnek be az USA-ba.

Az amerikai fél tájékoztatása szerint az ESTA-programból a fenti okokból történő kizárás nem jelent egyúttal utazási tilalmat is, viszont az érintetteknek vízumért kell folyamodniuk a területileg illetékes USA-külképviseleteken, melyek lehetőség szerint gyorsított eljárásban foglalkoznak ezen személyek vízumkérelmével..

Kérjük, hogy az esetleg felmerülő további  részletekkel kapcsolatban szíveskedjenek az USA Budapesti Nagykövetsége konzuli részlegénél érdeklődni.


IDŐPONTFOGLALÁS:

Időpontot útlevél és vízum ügyintézéshez, hitelesítési ügyekhez illetve születés és házasság hazai anyakönyvezéséhez  két módon tud kérni:

1. az alábbi linkre kattintva: http://ifr.mfa.gov.hu

2. a következő email címen: cuYecR2DJYXBwb2ludG1lbnQud2FzQG1mYS5nb3YuaHU=

Az időpontot mindig az ügyfél nevére kell foglalni. A kiválasztásnál a személyek számánál azt kell jelölni, hogy mennyi ügyfél ügyét intézik az adott időpontban. Így például a gyermek útlevél kérelménél a gyermek nevét és egy főt kell kiválasztani, függetlenül attól, hogy a kérelem benyújtásakor a két szülőnek is jelen kell lennie.

A konzulátus ügyintézői szintén a megjelölt web oldalon keresztül adják ki az időpontokat, így a web oldalon a rendszer által felajánlott időponthoz képest nem tudnak más, adott esetben korábbi időpontot adni.

A délelőtti ügyfélfogadás ideje alatt a konzulátus munkatársai telefonon csak nagyon nehezen érhetőek el, így kérjük, hogy az ügyfélfogadást követően, 14:00 óra után telefonáljanak.

Kérjük, hogy a kérelmekhez rendszeresített adatlapokat előzetesen nyomtassák ki a honlapunkról és azokat minden esetben kitöltve szíveskedjenek magukkal hozni.

A Nagykövetség és Konzuli Hivatal mind a magyar, mind az amerikai nemzeti ünnepeken zárva tart.


ITT MEGNÉZHETI MELYIK KONZULI KERÜLETBE TARTOZIK A LAKÓHELYE SZERINTI ÁLLAM

FELHÍVJUK TISZTELT ÜGYFELEINK FIGYELMÉT, hogy a konzuli díjakat kizárólag készpénzben vagy pénzes utalványon (money order) lehet befizetni, EMBASSY OF HUNGARY névre kiállítva.

Általános tájékoztató konzuli ügyek ügyintézéséhez.

Letölthető formanyomtatványok


Magyarországi beutazás, tartózkodás

Beutazási információk Magyarországra, vízumtájékoztató:
Felhívjuk a kérelmezők figyelmét, hogy a biometrikus adatok (ujjlenyomat, fénykép, aláírás) elektronikus felvétele kötelező azon schengeni vízumot kérelmezők számára, akik az elmúlt 5 évben nem szolgáltattak ilyen célból biometrikus adatokat. Ez esetben a kérelem személyes benyújtásának kötelezettsége alól nem adható felmentés.

Magyar állampolgárság / Honosítás

Anyakönyveztetés Magyarországon (Családi állapotot, nevet érintő változás regisztráltatása)

Egyéb konzuli eljárások

Tájékoztató anyagok

Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól

1. Közúti közlekedési szabályok változása Magyarországon (1988. évi I. törvény)

2. Tájékoztató a Schengeni Térségről és a Schengeni Információs Rendszerről

Tájékoztató brossúra letöltése a Schengeni Térségről és a Schengeni Információs Rendszerről Tájékoztató magyar állampolgárok részére az USA-ba történő vízummentes beutazásról:

Tájékozató a magyar állampolgárok számára az USA-ba történő vízummentes beutazásról

A Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján

A budapesti amerikai nagykövetség honlapján

Figyelem!

1. Bár a konzuli információs honlap rész alapos körültekintéssel készült el, a benne található esetleges pontatlanságokért nem vállalunk jogi felelősséget.

2. A konzuli díjak és illetékek az Euro-Dollár árfolyam változásával változhatnak. Kérjük, gyakran, lehetőleg az iratok beküldése előtt, ellenőrizze azokat.