Figyelmeztetés a közelgő Mária hurrikánra

Publicated on: September 19, 2017

Felhívjuk a Puerto Rico és U.S. Virgin Island szigetekre utazó vagy ott tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy kísérjék figyelemmel az országos és helyi amerikai média Mária hurrikánnal kapcsolatos híreit. Előrejelzések szerint rendkívül erős vihar várható a jelzett területeken, a szigetekre a legmagasabb fokú riasztást adták ki.

Naprakész információkat találhatnak a National Hurricane Center honlapján:

http://www.nhc.noaa.gov/?utm_source=hp_promo&utm_medium=web&utm_campaign=disaster

Javasoljuk, hogy minden esetben vegyék figyelembe a viharokkal kapcsolatban a helyi hatóságok által kiadott figyelmeztetéseket, tartsák be utasításaikat, különös tekintettel, ha evakuációra szólítanak fel. Javasoljuk, hogy regisztráljanak konzuli védelemhez az alábbi honlapon:

https://konzved.mfa.gov.hu/.

A hurrikán pusztításai következtében a helyi infrastruktúrában hatalmas károk keletkezhetnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ilyen esetekben a konzuli szolgálat csak nagyon korlátozott mértékben tud a magyar állampolgárok segítségére sietni. Ezért kérjük, minél alaposabban és körültekintőbben készüljenek föl, és ha konzuli segítségre szorulnak, értesítsék nagykövetségünket munkaidőben a +1 (202) 362-6730-as telefonszámon vagy azonnali intézkedést igénylő esetben a +1 (202) 460-3711-es nagykövetségi ügyeleti telefonszámon.

Menu

Homepage

Navigation