Figyelmeztetés a közelgő Irma hurrikánra

Publicated on: September 7, 2017

Felhívjuk a Florida állam Irma hurrikán által érintett régióiba utazó vagy ott tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy kísérjék figyelemmel az országos és helyi amerikai média időjárással kapcsolatos híreit. Előrejelzések szerint áradások és rendkívül erős viharok várhatók a jelzett területen, és az állam kormányzója mind a 67 floridai megyében szükségállapotot rendelt el. Irma hurrikán előreláthatólag a szeptember 9-10-i hétvégén érheti el Florida partjait.

Naprakész információkat találhatnak a FEMA honlapján: https://www.fema.gov/hurricane-irma.

 

Javasoljuk, hogy minden esetben vegyék figyelembe a viharokkal kapcsolatban a helyi hatóságok által kiadott figyelmeztetéseket, tartsák be utasításaikat, különösen, ha az adott térség elhagyására vagy evakuációra szólítanak fel. Javasoljuk, hogy regisztráljanak konzuli védelemhez az alábbi honlapon: https://konzved.mfa.gov.hu/.

 

A hurrikán pusztításai következtében a helyi infrastruktúrában hatalmas károk keletkezhetnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ilyen esetekben a konzuli szolgálat csak nagyon korlátozott mértékben tud a magyar állampolgárok segítségére sietni. Ezért kérjük, minél alaposabban és körültekintőbben készüljenek föl, és ha konzuli segítségre szorulnak, értesítsék nagykövetségünket munkaidőben a +1 (202) 362-6730-as telefonszámon vagy azonnali intézkedést igénylő esetben a +1 (202) 460-3711-es nagykövetségi ügyeleti telefonszámon.

Menu

Homepage

Navigation